Vendégbabák - gyászfeldolgozó csoport

„Talán a legméltatlanabbul kezelt gyász a babaelvesztés gyásza. Amióta a világ világ, asszonyok ezrei veszítik el várva várt kisbabájukat a várandósság, vagy a szülés során. Ez a közös asszonyi sors azonban rejtve marad, kevés szó esik róla, és mindaddig, amíg magunk is nem válunk egy ilyen szomorú veszteség átélőjévé, nem is tudjuk, milyen csapás lehet ez egy nő életében”. (Singer M.)

 
Kedves Édesanyák!
Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete második alkalommal indít perinatális gyászfeldolgozó csoportot, (várandósság közben vagy közvetlenül szülés után veszteséget megélt) édesanyák számára.

Ha úgy érzed tele vagy fájdalommal, elvesztetted az igazságos világba vetett hitedet, ha a veszteség fájdalmát rég hordozod már, vagy akkor, ha nem rég élted át ezt a szörnyű érzést, gyere és oszd meg ezt egy sorstársi közösségben, szakember vezetésével.

Csoportvezető: Deé Ágnes pár és családterapeuta, gyászcsoport vezető szakember

A csoport minimum 5 személy jelentkezése esetén indul (max. 8 személy) november elején-közepén, jelentkezések függvényében, szerdánként 17:30-tól. A csoport időtartalma 10 alkalom, hetente egy.

Jelentkezni: 0751-855.996 telefonszámon vagy dee.agnes.pszi@gmail.com e-mail címen lehet.
 
Szeretettel várunk!
 

A csoport korábbi résztvevői mondták:
„A csoportban megerősítést kaptam, hogy ha hangot adunk érzéseinknek, ha ezeket a terheket megosztjuk hozzánk hasonló veszteséget szenvedett édesanyákkal, akkor ez segít feldolgozni a gyászt. Fogtuk egymás kezét, együtt sírtunk, együtt nevettünk. Számomra a csoport nem csak a fájdalom feldolgozásban segített, hanem a hála fogalma is új értelmet nyert.”

„Csoporttársaim látásmódja, tájékozottsága sokat segített ebben az útvesztőben, amit a társadalmi stigma rám nyomott. Megtört a csend, amit ez a veszteség hozott magával.”