Rólunk

hivatásunk

Anyák Egyesülete hivatalosan 2015 márciusától működik, viszont a közösség már 2009 őszén útjára indult a városunkban és a környékén egyetlen Szoptatást támogató baba-mama, anyaerősítő csoportjaként. Idővel igény mutatkozott az édesanyák részéről más csoportos tevékenységekre is, s így bővültek egyre a tevékenységi köreink.
Egyre több szakember édesanya csatlakozott közösségünkhöz vagy épp az önkéntes édesanyák végeztek el különböző szakmai képzéseket, azért, hogy hiteles segítői tudjanak lenni édesanya társaiknak.
Az udvarhelyszéki Anyák Egyesületének a fő célja, hogy összefogja, bátorítsa, segítse, és szakemberek bevonásával tanítsa a közösségünkbe tartozó édesanyákat, várandós kismamákat, nagymamákat és családjaikat az anyaság, az élet útvesztőiben. Számukra egyéni, közösségi és családos programok szervezése szakemberek bevonásával. 
A csoportosulás vezetői és tagjai a kötődő nevelés elkötelezett hívei, hirdetői. Nézeteik egyaránt tükrözik a háborítatlan szülést, a babahordozást, az igény szerinti szoptatást, a hagyományőrzést és a kis és nagyobb gyermekhez való mindennemű kapcsolódást, ennek születése előtt és után. A család egységének szellemét erősítik, ezért segítik az új családokat, hogy testileg és lelkileg az édesanya és az édesapa is megtalálja a „helyét” a családi szerepben.
Mottónk: Értékünk az egészséges gyermek, a ma gyermekei a holnap felnőttjei, értük és családjaikért munkálkodik az udvarhelyszéki anyákat és családjaikat összefogó Anyák egyesület, azért, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb, egymást megértő, segítő, támogató magyar családok szülessenek és gyermekeik testi, lelki egészségben nőjenek fel.