Elsősegély bemutató
mert a tudás életet menthet
Egyesületünk az Erdély Mentőcsoport munkatársai segítségével Elsősegély bemutatót szervez évente, mely során gyakorlási lehetőségre is van lehetőségük a bekapcsolódó résztvevőknek.

Egy csoportban max. 25 személy tud részt venni. A csoport résztvevői egymást követő három héten, heti 2 órában találkoznak.

Bemutatón való részvételi szándékot kérjük jelezni e-mailben vagy az egyesület facebook oldalán üzentben.
Önkéntes szoptatási segítő
hogy legyen kihez fordulni szakszerű segítségért

Az udvarhelyszéki Anyák Egyesület 2017-ben és 2019-ben az Anyatejes táplálás alapjairól szóló tréninget szervezett az Anyatejút tudásközpont szakemberének a meghívásával, mivel egyre több édesanya érdeklődik a szoptatást segítő, önkéntes munkáról, annak érdekében, hogy még jobban, még hitelesebben tudják segíteni anyatársaikat. Erdély különböző településéről érkeztek a résztvevők, így a két képzés alatt közel 40 képzett, önkéntes szoptatási segítő indult útjára. A program folytatásaként 6 fős csoportokban „Kórházi gyakorlaton” vehettek részt a “Önkéntes szoptatási segítő” képzést elvégzett önkéntesek egy része, Budapesten a Szent István kórház, bababarát gyermekágyas osztályán Rózsa Ibolya, IBCLC vezetésével.

A képzést igény szerint a jövőben is tervezik megszerezni. Jelentkezni e-mailben vagy az egyesület közösségi oldalán üzenetben lehet.