Nagyszülők lettünk

jutalom, mert szülõ voltál

Mindig emlékezni fog a hírre:

-”Anya! Nagymama leszel!”

Egyszerre volt boldog és kérdőjelekkel teli …Biztosan megfogalmazódott Önben is a kérdés: “Milyennek kellene lennem, hogy jó nagyi legyek? Milyen egy jó nagymama?” Anyaként végigkísérte a várandóságot, örült, aggódott a lányáért, a fogadott lányáért, az unokájáért. S miközben végig aggódta a szülés, születés pillanatát nem csak a hőn áhított unoka született meg, hanem Ön is kedves nagymama és az Ön mellett levő társból nagytata lett.

A nagyszülői jelenlétük páratlan kincs, nélkülözhetetlen ajándék gyermekeinknek, unokáiknak. A segítő szándék tombol Önökben, ezért fontos már a várandósság alatt “együtt” készülni a kis unoka fogadására, megtalálni a közös hangot, s megtalálni kinek hol is lesz a helye, miben is fognak tudni segíteni.

A nagyszülőség kreatívvá teszi az embert és sok-sok energiát kapnak már a kisunoka gondolatától is, később a mosolyuktól, az ölelő kis, puha kezektől.

Talán az idő az, amit unokáinknak osztatlan figyelemmel adhatnak, a minőségi idő, a legfontosabb nagyszülői ajándék!

Kismama-Nagymama „képző”
amiben segíthetünk

Isten áldásával kismama vagy? Édesanyád hamarosan nagymama lesz?
Amikor kisbaba, unoka érkezik a családba, a leendő nagyszülőkben megmozdulnak a régi emlékek, felidéződnek az akkori örömök és nehézségek.

A családi rendszer megmozdul, a baba helyet kíván magának, és a család tagjai kezdik kóstolgatni, szokni az új szerepeiket.
Kismama-Nagymama „képző” célja járható hidat építeni a generációk között, melynek végső célja az egymást segítése, a családi harmónia megőrzése.

Csoportunkba, olyan kismama-nagymama párosokat várunk, akik nyitottak arra, hogy megértsék a „másik” generációt. A felkészítőre olyan kismamákat várunk, akik hiteles információt szeretnének hallani a szoptatás – anyatejes táplálás körül és olyan leendő nagymamákat várunk, akik szívesen meghallgatnák a mai szoptatási gyakorlatot és a naprakész információkat, az unokájuk testi-lelki fejlődése érdekében.

Itt meghallgathatják, hogy hogyan segíthetik a fiatalokat az új élethelyzetükben: a szülőségben és az ezzel járó kezdeti örömökben és nehézségekben. Megtudhatják, hogy a mai világban milyen babavárási-, szülési, szoptatási – anyatejes táplálási szokások elérhetőek, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a baba ápolásában, gondozásában, táplálásában.
Ezek az ismeretek hozzásegíthetik a leendő nagyszülőket abba, hogy jobban megértsék a fiatalokat, jobban tudják őket kísérni a szülővé válás útján.

A bevált szokásoktól eltérően, szeretnénk egy kis újdonsággal előrukkolni a leendő szülőknek és nagyszülőknek. Töltsünk el mind együtt egy napot! Hisz biztosak vagyunk abban, hogy nem csak a kismamák és kispapák vannak tele kérdésekkel, bizonytalansággal, de a leendő nagymamák is.

Kismamák

  • Egyre közeledik a nagyszerű nap, amikor meglátod a gyermekedet. E várakozással teli időszakban nagyon sok gondolat, érzés, néha talán bizonytalanság is kavaroghat a fejedben. Talán egyre többször gondolsz a szoptatásra is. Esetleg már kérdéseid is vannak a témával kapcsolatban. Éppen ezért, most egy olyan szoptatást támogató tanfolyamra invitállak, ahol igyekszem minden kérdésedre választ adni, hogy gyermeked kezdeti táplálásával kapcsolatban is nyugodt légy.

Nagymamák

Igen tudjuk mi is, hogy az Önök idejében…

  • nem voltak szülés és babagondozási felkészítők
  • a férjük a szülőszoba közelébe sem mehetett
  • a szülés csak a nő dolga volt
  • a legtöbb nőnek nem volt szép szülésélménye

Viszont azt tapasztaljuk, hogy Ön is szeretné tudni, hogy:

  • miben tud majd a lánya/menye segítségére lenni
  • vajon örülnének-e neki, ha sokat átmenne az unokájához
  • szeretnék-e, ha főzne nekik minden nap
  • biztosan Ön lesz a világ egyik legjobb nagymamája

Ha a gyermekvárás idején beszélünk, beszélgetünk nyíltan a leendő nagymamák bevonásával a babagondozás, a szoptatás és egyéb szokások változásáról, akkor ez azt eredményezheti, hogy a világ változik, amivel érdemes lépést tartani .