Emberfaragó mozgalom

a kamaszok mentális és érzelmi egészségéért

 Az előadás-sorozat megvalósításával a serdülőkorúak olyan témákkal ismerkedhettek meg, amelyeket az iskolai tananyag nem, vagy csak felszínesen érint, de a mindennapi élet fontos részét képezik. A hét hónap alatt a következő témakörökben hallgathattak előadást a fiatalok: – drog- és alkoholprevenció, szexuális nevelés képzett szakemberek segítségével; – az elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása; – tudatos internet- és közösségioldal-használat – egészséges táplálkozás, – helyes testtartás, stb. Az Emberfaragó mozgalom fő célja, hogy gyermekeink érzelmileg és mentálisan egészségesen nőjenek fel, értsék meg, hogy mit jelent embernek lenni „mindig, minden körülményben” (Arany János).

Tábor kamaszoknak

egészségmegõrzés és környezetismeret

Egészségmegörző és környezetismereti tábor kamaszoknak

Gyógytornászok és természetfilmes-túra vezető irányításával

     Táborunkat azoknak a  lelkes és nyitott gyerekeknek álmodtuk meg,  akik többet szeretnének tudni a saját testük egészséges működéséről és a természet vad világáról.

     Gyógytornászok vezetésével preventív mozgásformákat tanulhatnak korosztályuknak megfelelően, mint például a gerinc torna, nyújtó gyakorlatok és izomerősítő feladatok. Fontosnak tartjuk a stresszoldó légzőgyakorlatok és relaxációs módszerek megtanítását, amit könnyedén alkalmazhatnak az iskolai élet során . Érthetően és gyakorlatiasan mutatjuk be számukra a hanyag tartás okozta következményeket, illetve megtanítjuk a helyes testtartás- ülés – állás- mozgást mindennapi testhelyzetekben.

     A tábor természetismereti részében a gyerekek természetfotós és túravezetővel beszélgetnek a tudatos túrázásról és erdőn-mezőn való helyes viselkedésről,​ házikedvenccel a természetben témakörről. Megismerhetik, kipróbálhatják a professzionális túrafelszereléseket, les sátrat építhetnek, miközben a vadállatok nyomairól és ennek felismeréséről tanulnak. Beszélgetnek a ROAlert jelzésről, a környezetükben megtalálható gyógynövényekről. Természetfilm ismertető gyakorlati munkán vehetnek részt ahol a természet és vadfotózás van középpontban.

Korosztály: 7 – 13 éves korig

Táborvezetők: Hadnagy Ágnes, Tamás Edith gyógytornászok és Moraru Norbert-P. természetfotós és túravezető

Lúdtalp és gerinctorna

az egészéges gyermekekért
Ha bokasüllyedés vagy lúdtalp problémája van a gyereknek, mindenképp tornáztatni ajánlott a lábacskákat. Érdemes részt venni a csoportos órán, hogy ezekenek a kialakulását megelőzzük, hiszen a későbbiekben térd, derék és hátfájdalmakhoz is vezethetnek. A gyerekek végig gyógytornász felügyelete mellett végzik a játékos gyakorlatokat.
Lábtornára várjuk a gyerekeket 2 időpontban is: Hétfőnként 16:30-tól és 17:30-tól.
Csoportvezető: Tamás Edith gyógytornász
Facebook: Lúdtalp torna