Szoptatási nehézségek

– gyakori problémák, megoldások, kudarcok, segítségek, újrakezdések –

Az újszülött szoptatása csodálatos, sokszor nagyon egyszerű és természetes, de van, hogy nehéz, néha lehetetlenek is tűnik.

A szülés utáni napon a legtöbb kisbaba aluszékony, pár nap után egyre élénkebbé válik, és ha éhes lesz vagy bármilyen más igénye adódik, akkor azt sírással jelezi.

Kezdetben az édesanyák mellbimbói érzékenyek lehetnek, ám ennek nem szabad tartósnak lennie. Jellemzően a második hét vége felé már egyértelműen javulófélben kell lennie. A súlyos mellbimbó sérülések, nyílt sebek nem természetes velejárói a szoptatásnak!

Nagyon gyakran a tévhitek, a “jó tanácsok” is elbizonytalanítják az édesanyákat.

Gyere, mesélj nektek mi okozott nehézséget? Hogy élted meg a szoptatást? Voltak kudarcaid, örömeid? Mi volt a legnagyobb kihívás: sebes mellbimbó, bimbóvédő, eltömődött tejcsatorna, mellgyulladás, cumi, szopási sztrájk, szülés utáni depresszió, stb.?  

A Szoptatást támogató baba-mama csoport célja, hogy támogatás és bátorítást nyújtson a kezdeti nehézségektől az elválasztódás/elválasztás végéig.

A csoportba olyan édesanyákat várunk kis és nagy babával együtt, akik nyitottak az oldott, családias légkörben törétnő beszélgetésekre.

Időpont: 2022. június 17, 17 óra
Helyszín: Székelyudvarhely, Kossuth L., 20 szám – Civil Központ terme