Sikeresen lezárul a Nemzeti Újrakezdés Program I.

Az egyesület éves működése

Az udvarhelyszéki anyák közösségét képviselő Anyák Egyesület vezetői és tagjai a kötődő nevelés elkötelezett hívei, hirdetői. Nézeteink a babahordozást, igény szerinti szoptatást, a háborítatlan szülést, a hagyományőrzést a gyerekhez való mindennemű kapcsolódást, ennek születése előtt és után egyaránt tükrözik. Egyesületünk családokat segítő rendezvényeket, egyéni és csoportfoglalkozásokat tartott a kialakult járványhelyzet előtt is.

Az Anyák Egyesülete a BGA Zrt. Nemzeti Újrakezdés Program I. (2021.), I. Oktatási alprogram – A Nemzeti Újrakezdés Program “Az egyesület működése és eszközbeszerzése” projekt tevékenységeinek támogatása kiírásban nyert támogatást. Jelen projektből az egyesület éves működéséhez és eszközbeszerzéséhez szükséges költségeket fizetett ki a megítélt támogatásból.
Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a családoknak szükségük van a támogatásra, a hiteles információkra, az összefogásra, annak érdekében, hogy segítsük az otthonukba a családokat egyesületünk szakmájukban elismert önkéntesei ONLINE kismama, baba-mama tornákat, népdaloktatást, ölbeli játékokat – mondózkázót és az anyatejes táplálásról felkészítő előadásokat és beszélgetéseket szervezett számukra, hogy ne legyenek egyedül a gondjaikkal és lehetőségük legyen megbeszélni szakemberekkel a bennük levő kérdéseket.
Az Anyák termében a Babahordozó-eszköz kölcsönző mellett egy Könyv kölcsönzőt is létrehoztak, mivel a várandósság ideje alatt, jellemzően nagyon sokat olvasnak a kismamák úgy a várandósság, szülés, mint a gyermeknevelés témaközében. Az újabb hiteles szakkönyvek vásárlásával az egyesület önkéntesei a családok és a szakemberek munkáját, életét segíti.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását!