“Asszonyok álmában síró babák” (Singer Magdolna)

„Talán a legméltatlanabbul kezelt gyász a babaelvesztés gyásza. Amióta a világ világ, asszonyok ezrei veszítik el várva várt kisbabájukat a várandósság, vagy a szülés során. Ez a közös asszonyi sors azonban rejtve marad, kevés szó esik róla, és mindaddig, amíg magunk is nem válunk egy ilyen szomorú veszteség átélőjévé, nem is tudjuk, milyen csapás lehet ez egy nő életében”. (Singer M.)

Október 15 a vendégbabák világnapja. Ilyenkor a világ minden táján megemlékeznek a vendégbabákról. Székelyudvarhelyen mi is emlékezünk azokra a kisbabákra, akik a szülés előtt a szülés közben, vagy közvetlenül a szülés utáni egy évben hagytak itt bennünket.😞
Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete önkéntesei számára nagyon fontos, hogy megfelelő támogatást nyújtson a Perinatális veszteséget megélt édesanyáknak (is).
Idén, 2022. október 12-én meghitt beszélgetésre, támogatásra, megosztásra hív Benneteket gyászkísérő és perinatális veszteséget megélt édesanyákkal és édesapákkal.

🤍 Gyere el Te is, ha érintett vagy és kimondanád, amit nem lehet vagy csak meghallgatnád a ki nem mondott fájdalmat. Beszéld meg pároddal, s gyertek együtt, hisz ők is cipelik a maguk terheit.
🤍 Gyere el, ha megérint a téma és jelenléteddel támogatnád nő-, asszonytársaid.
🤍 Gyere el, ha édesapa vagy, ha nagymama, barát, vagy bármilyen hozzátartozó.
🤍 Gyere el, ha osztoznál mások fájdalmában.

A beszélgetés házigazdai: Deé Ágnes gyászkísérő és Fekete Éva
Szeretettel várunk!

🖤 A beszélgetés végén közös gyertyagyújtásra kerül sor a vendégbabák emlékére.🖤
Gyere el, gyertek el pároddal és gyújtsatok gyertyát velünk a ti, mi, az összes vágyott baba és elveszített baba emlékére.🖤

Nem titkolt szándékunk az esemény után újraindítani egy Vendégbabák csoportot, Deé Ágnes gyászkísérő, pszichológus, pár és családterapeuta vezetésével, melynek célja a veszteségek feldolgozása, megosztások által. A találkozás során lehetőséget kínálunk arra is, hogy betekintést nyerjetek ezeknek a csoportoknak a működésébe.💝

Figyelem! A téma fokozott érzelmi reakciókat válthat ki, intenzíven megérinthet, ezért várandós kismamáknak nem ajánljuk a beszélgetést.