Megért minket bárki is? – a babavárás nehezített útja

Bár egyre gyakoribb, hogy nem érkezik meg egykönnyen a baba, mégis még mindig tabu beszélgetni erről az útról, erről a helyzetről.
Megvannak a társadalom, a család által meghatározott szerepeink, hogy mit kell csináljon a nő és mit a férfi. Ha pedig hiba csúszik a gépezetbe, akkor máris jön a vád, az önvád. Hogy mit nem csinálok jól, miért pont én, nem vagyok elég jó? Aztán jönnek a kérdések a környezetünk részéről.
Beszélgetés nehezített gyermekáldás témában érintett meghívottakkal, ahol öt bátor nő szólal meg és mesél magáról.
Találkozásunk célja nem informálás, nem útmutatás a témában, nem fogjuk megmondani a tutit, nem lesz tanácsadás, sem kioktatás. Hisz aki a témában érintett az nagyon sok információval rendelkezik a nehezített babavárást illetően.
Szeretnénk életszagúvá tenni a beszélgetést, emberközelbe hozni a témát, elindítani egy párbeszédet, egy témáról, ami az életünk része és amire félve nézünk rá. Érezni, hogy nem vagyunk egyedül.
A beszélgetésre március 18-án 18:30-tól kerül sor az AnyaKuckó teremben.
A témának lesz folytatása, ugyanis a beszélgetést követően, lehetőség van/lesz egy hat alkalmas termékenységtámogató önismereti csoporton részt venni, Babát szeretnék… Tabuk nélkül címmel, melyet Józsa Csíki Zsuzsa pszichológus vezet majd.
A programot a Lilapont Egyesület és az Udvarhelyszéki Anyák Egyesület közösen szervezi