Down Világnap

Sokan állítják: „minden csoda három napig tart…”
De mi, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete abban hisszük, hogy lehet ez másként is!💝
💙💛 Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete az idei évben is folytatja a tavalyi évben elkezdett, érzékenyítő és figyelemfelkeltő „Ugyanolyan, mint te” kampányát 2024. március 21-én, a Down-szindróma világnapján. Célunk megmutatni, hogy a Down szindrómás gyermek és felnőtt is „Ugyanolyan, mint te”, hogy mind ugyanolyanok vagyunk, még akkor is, ha mindannyian kicsit másban és másképp különbözünk.
💙💛 A Down-szindróma egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár rendellenes osztódásának következtében jön létre. Többnyire középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző egészségi problémákkal is társulhat. De ezek a gyermekek, emberek is a mindennapi társadalmunk részesei, tagjai.
E nap legfőbb célja, hogy növelje a megértést és felhívja a figyelmet a Down-szindrómával élők színeire, szépségeire, problémáira, és a bennük rejlő lehetőségekre is, a szép és nehéz, mégis mosollyal, kihívásokkal, csodákkal teli életükre, hogy méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.
A Down-szindróma-világnap alkalmából, szolidaritásból:
💙💛 Állítsuk át a Facebook keretünket – keresd az oldalunkon
💙💛 Készítsünk egy új profilképet, ahol viseljünk #felemás zoknit és jelöljük meg rajta az #DownVilagnap #FelemasZokni #UdvarhelyszekiAnyakEgyesulete .
💙💛 Küldjetek csoportképet óvodai, iskolai közösségek felemás zokni viseléséről, de akár családotokról is.
💙💛 Viseljünk aznap felemás zoknit.
💙💛 Csatlakozzunk a FLASHMOBHOZ 2024. március 21-én, 15:30 órakor Székelyudvarhelyen a Patkóban és táncoljunk együtt a „SzerethetŐk” foglalkozás dalaira. A programon a közösség ereje, az önmagunkhoz és társainkhoz való kapcsolódás kerül fókuszba. Itt senki sem kell profi táncos vagy sportoló legyen.😉 Egyszerű, jó hangulatú, zenés -táncos foglalkozásra várunk mindenkit, kicsit – nagyot, fiatalt – időst, nőt – férfit egyaránt. 🤗😇
💙💛 Hallgassuk meg az ebből az alkalomból készült podcast-et és rádióműsorokat, hogy megértsük a Down-szindrómás gyermeket nevelő családokat.
💙💛 Nézzük meg a videót, hogy lássunk egy pillanatot az életükből.
💙💛 Kóstoljuk meg a Pizza21 étteremben a „Cromosoma” pizzát, mely csak 2024. március 19-24 között szerepel az étlapon, a családok tiszteletére.
💙💛 Keressétek és csodáljátok meg a városban az „Egy pillanat az életből” fotósorozat egy-egy újabb pillanatát, akár küldhettek nekünk fotót is mellettük készítve, ezzel is kimutatva szolidaritásotokat a családoknak. Bízunk benne, hogy évről-évre egyre többet tudunk ebből megmutatni nagylelkű adományozók és támogatók segítségével.
Mi az Anyák Egyesülete önkéntes csapata hiszünk az álmokban, a mások álmában, s szeretjük az álmokat valósággá nemesíteni. 🙏😇 🤗💙💛
Köszönjük, hogy lehetőségeidhez mérten te is részese leszel ennek a napnak! 🤗😇
Az eseményen fényképek és videók készülnek, melyet az Anyák Egyesülete a jelenlegi és egy következő program népszerűsítésére használ